Červené suché víno vyrobené z odrůdy GARNACHA.Vinice pocházejí ze dvou druhů vinic. 50% hroznů z oblasti Sierra de Gredos- Navaredondilla provincie Avila a 50% hroznů z oblasti Peňafiel (Valladolid). Zásadní rozdíl ve vinicích je v půdě a nadmořské výšce. V Sierra de Gredos je půda písčito- žulová a leží ve výšce 1150 metrů nad hladinou moře, stáří vinic 70 let. V Peňafielu zase jílovito-vápenitá ve výšce 700-950 metrů se stářím 65 let.
NĚCO O VINIFIKACI:
Hrozny se sbírají na začátku října výhradně ručně do malých skříněk. Následuje převoz do vínařství a plnění celých hroznů do vinifikátoru, v ktrém dochází k tzv. "karbonické maceraci". Tato metoda je jedním ze způsobů výroby červeného vína. Celé hrozny fermentují pod tlakem oxidu uhličitého v tlakové nádobě. Při této metodě jsou díky tlaku a atmosféře CO2 v prostředí potlačeny mikroorganismy. Probíhá nemikrobiální kvašení, respektive vnitrobuněčné prodýchávání cukrů a kyselin za vzniku alkoholu. Vína vyrobená pomocí karbonické macerace mají výrazné ovocné vůně. Víno se vyrábí zcela naturálně, bez přidané síry a do lahví se stáčí bez čiření a filtrace. Produkce 7000 lahví!
POPIS : Víno má tmavě fialové zabarvení a vysokou viskozitu. Vůně je výrazná, svěží polesním ovoci s decentí mineralitou.
V chuti je živé, ovocné, se skvěle zakomponovanými taniny a kyselinou, slinosbíhavý projev s delší dochutí, který vybízí k dalšímu ochutnávání.
Staňte se členy Klubu přátel vinotéky U Lachtana. Získáte tak levnější vstupné na naše degustace a budete včas informováni o budoucích akcí ve vinotéce.
Registrovat se