290 Kč vč. DPH
Chianti Superiore Vegante vzniklo z touhy rodiny Sensi k návratu ke kořenům Chianti a tradičním odrůdám používaným ve vinařství na počátku 20. století. Vyrábí se s maximálním ohledem na ochranu vinic. Ruční sběr hroznů začíná koncem září, následná alkoholová fermentace spolu s macerací na slupkách probíhá v nerezových tancích při teplotě 24 až 28 ° C po dobu 10 - 12ti dnů. Víno dále prochází malolaktickou fermentací a zráním v nerezových tancích při nízké teplotě až do doby lahvování. Pro zachování přirozených vlastností víno není filtrováno. Suché víno světle rubínově červené barvy, s příjemným květinovým a ovocným aroma, s čitelným dotykem červených bobulí, třešní a fialek. V chuti upoutává vyváženost kyselinek a tříslovin. Víno je dobře strukturované, s velmi dobrou rovnováhou a příjemným dozvukem. Chianti Superiore Vegante je elegantní víno s přidanou hodnotou certifikace „vegan“ – garance absence veškerých živočišných produktů v průběhu celého výrobního procesu.