390 Kč vč. DPH
Bílé suché víno vyrobené z odrůd Pedro Ximenéz 20%, Macabeo 20%, Verdil 20%, Malvasia 10%, Tortosina 10%, Chardonnay 10%, Merseguera 10% a Valensí 10%. Filosofie vinařství je pracovat s odrůdami, které jsou typické pro obast Valencie a rekuperace opuštěných a zapomenutých vinic je tak základem. Hrozny se sbírají výhradně ručně do skříněk o hmotnosti 15 g. Po převozu do vinařství se hrozny odstonkují a lisují na pneumatickém lisu, kde po lehkém zatlačení zústávají slupky 4 hodiny v kontaktu s moštem, než dojde k úplnému vylisování.
POPIS : víno má slámově žluté zabarvení a vysokou viskozitu. Ve vůní je čisté a svěží po ovoci jablka,broskve, limetka s jemným bylinkových nádechem(bajo monte). V chuti suché, středně plné s pěknou kyselinou, dobře vybalancované, charakterní s ovocně-grepovitou dochutí.
SNOUBENÍ S POKRMEM : plody moře, ryby, paella
OCENĚNÍ A REFERENCE 91 bodů Robert Parker (Wine Advocate), článek na JIŽNÍ-SVAH https://www.jizni-svah.cz/2019/02/chutny-vermell-cullerot-ze-starych-amfor.html