Cuvée z modrých hroznů, s převahou Zweigeltrebe, ale částečně i s Frankovkou a Pinotem noir. Hrozny pocházejí z Moravského Žižkova z vinice v biorežimu. Do vína nebyly přidány cizí kvasinky. Víno zrálo 12 měsíců ve starších dubových sudech. Projev vína je ovociný, s kořenitým a jemně minerálním dozvukem, který je také drobně taninový.
Vhodné k úpravám tvamého masa, tvrdý sýrům a křepelce, či další pernaté zvěři. Dosti dobře pitelné vínko!
Dobrá Vinice patří k průkopníkům naturálního vinaření na Moravě a k jeho špičce. Víno pochází z vlastních vinic v okolí Znojma, převážně pak v Národním parku Podyjí. Celý charakter produkce je ovlivněn prvohorním podložím vinic. Hrozny se lisují celé a mošty pak kvasí a následně vína pak zrají převážně v dubových a akátových sudech, nebo se vína dlouhodobě macerují na slupkách či bobulích 6 až 11 měsíců v originálních nádobách dovezených z Gruzie qveveri. Petr Nejedlík byl vlastně prvním v ČR, kdo tuto metodu starou několik tisíc let u nás zavedl do praxe. Vína Petra Nejedlíka jsou vyhledávána a prodávána do mnoha zemí a vybraných Michelinských restaurací.
330 Kč vč. DPH