Cuvée odrůd 4 burgundských odrůd: Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir a Chardonnay z vinice staré 25 -30 let. Víno zrálo 9 měsíců na kvasnicích, má jemně nazlátou barvu a jemnou vůni žlutého ovoce a koření. Je středně plné s příjemnou dochutí a vyvážené a minerální. U vína proběhla jeblečno-mléčná fermentace, a je vhodné ke každodennímu pití.
Vhodné k bílým masům, rybě, ale i k hovězímu a tvrdším i vyzrálým sýrům.
Dobrá Vinice patří k průkopníkům naturálního vinaření na Moravě a k jeho špičce. Víno pochází z vlastních vinic v okolí Znojma, převážně pak v Národním parku Podyjí. Celý charakter produkce je ovlivněn prvohorním podložím vinic. Hrozny se lisují celé a mošty pak kvasí a následně vína pak zrají převážně v dubových a akátových sudech, nebo se vína dlouhodobě macerují na slupkách či bobulích 6 až 11 měsíců v originálních nádobách dovezených z Gruzie qveveri. Petr Nejedlík byl vlastně prvním v ČR, kdo tuto metodu starou několik tisíc let u nás zavedl do praxe. Vína Petra Nejedlíka jsou vyhledávána a prodávána do mnoha zemí a vybraných Michelinských restaurací.
460 Kč vč. DPH