Hibernal je novošlechtěnec a zároveň i rezistentní odrůda. Mnoho vinařů ho rádo vysazuje, protože je velmi vhodné pro pěstování v bio režimu a je to velmi ceněná odrůda. Tento Hibernal je mohutný, plný, nebo i tělnatý, jak budete chtít. Kvasilo a školilo se více jak rok ve francouzském dubovém sudu typu barrique a leželo, občas promícháváno na kvasničných kalech. Je to hotové víno, jedna z velkých hvězd vinařství, vhodné jak k okamžité konzumaci, tak k uložení. Odmění se vám.
Petr Kočařík patří mezi naše nejlepší naturální vinaře. Ve vinohradě ani ve sklepě nepoužívá žádnou chemii, či jiná aditiva, pracuje v přísném bio-režimu, svá vína nefiltruje a nechává je zrát další dobu na kalech a v dubových sudech, které doplňuje tak, abyste v jeho vínech neocítili oxidativní charakter, jak tomu někdy u naturálních vín bývá. Svá vína síří minimálně a to těsně před lahvováním. Hospodaří s rodinou na cca 2ha v katastru Čejkovic a jeho vína jsou zastoupena v "těch lepších" podnicích a restauracích. Přezdívku moravský burgunďan, si Petr zasloužil právě pro své výtečné pinoty, které patří mezi absolutní špičku u nás.
550 Kč vč. DPH