Cuvée odrůd - Veltlínské zelené 60%, Ryzlink rýnský 20%, Sauvignon blanc do 20%. Víno zrálo 9 měsíců na kvasnicích, má jemně nazlátou barvu s nazelenalými odlesky a příjemnou vůni posečené louky a minerality. Je středně plné, intenzívní s dlouhou dochutí a má výrazný potenciál k zrání.
Vhodné k vepřovému, tvrdý sýrům a chřestu. Dost dobré vínko!
Dobrá Vinice patří k průkopníkům naturálního vinaření na Moravě a k jeho špičce. Víno pochází z vlastních vinic v okolí Znojma, převážně pak v Národním parku Podyjí. Celý charakter produkce je ovlivněn prvohorním podložím vinic. Hrozny se lisují celé a mošty pak kvasí a následně vína pak zrají převážně v dubových a akátových sudech, nebo se vína dlouhodobě macerují na slupkách či bobulích 6 až 11 měsíců v originálních nádobách dovezených z Gruzie qveveri. Petr Nejedlík byl vlastně prvním v ČR, kdo tuto metodu starou několik tisíc let u nás zavedl do praxe. Vína Petra Nejedlíka jsou vyhledávána a prodávána do mnoha zemí a vybraných Michelinských restaurací.
330 Kč vč. DPH