Pinot Noir od Petra Kočaříka patří do úzké špičky nejlepších pinotů na Moravě a pochází z tratě Niva Hrbatá v Čejkovicích. Vínko kvasilo přirozeně na slupkách a poleželo si rok v použitém dubovém sudu. Lahvované bez filtrace a s minimem síry. Má typicky pinotovou, cihlově červenou barvu, světleší na menisku. Je plné, šťavnaté a hlavně velmi dobře strukturované s minerálním charakterem a dlouhou dochutí. Na nose ucítíte ostružiny, višně a připečený švestkový koláč, na jazyku pak lesní ovoce jako jsou ostružiny a maliny, vše podtržené příjemnou kořenitostí a jemnou kyselinkou se zakulaceným tříslem. Víno má velký potenciál k archivaci, ale pitelné je ihned.
Petr Kočařík patří mezi naše nejlepší naturální vinaře. Ve vinohradě ani ve sklepě nepoužívá žádnou chemii, či jiná aditiva, pracuje v přísném bio-režimu, svá vína nefiltruje a nechává je zrát další dobu na kalech a v dubových sudech, které doplňuje tak, abyste v jeho vínech neocítili oxidativní charakter, jak tomu někdy u naturálních vín bývá. Svá vína síří minimálně a to těsně před lahvováním. Hospodaří s rodinou na cca 2ha v katastru Čejkovic a jeho vína jsou zastoupena v "těch lepších" podnicích a restauracích. Přezdívku moravský burgunďan, si Petr zasloužil právě pro své výtečné pinoty, které patří mezi absolutní špičku u nás.
510 Kč vč. DPH