Tento Tramín z tratě Niva Hrbatá v Čejkovicích má silnější zlatavou barvu, protože ležel až 50 dní na slupkách v použitých dubových sudech, kde také fermentoval a zrál 12 měsíců na kalech. Je plný a kořenitý, s vůní jasmínu, liči a bílé čajové růže, pěkně aromatický, podpořen jemnější kyselinkou a mineralitou, se středně dlouhou dochutí. Tento tramín je velkým a netypickým tramínem, připravený k okamžité konzumaci.
Petr Kočařík patří mezi naše nejlepší naturální vinaře. Ve vinohradě ani ve sklepě nepoužívá žádnou chemii, či jiná aditiva, pracuje v přísném bio-režimu, svá vína nefiltruje a nechává je zrát další dobu na kalech a v dubových sudech, které doplňuje tak, abyste v jeho vínech neocítili oxidativní charakter, jak tomu někdy u naturálních vín bývá. Svá vína síří minimálně a to těsně před lahvováním. Hospodaří s rodinou na cca 2ha v katastru Čejkovic a jeho vína jsou zastoupena v "těch lepších" podnicích a restauracích. Přezdívku moravský burgunďan, si Petr zasloužil právě pro své výtečné pinoty, které patří mezi absolutní špičku u nás.
490 Kč vč. DPH