Skvělý Blauburger, tak jak ho umí akorát někteří vinaři z Niederösterreich - Dolního Rakouska, mezi které ale jistě patří Karl Hindller. Tento klon Frankovky a Svatovavřineckého, překvapivě dosahuje vyšší cukernatosti a dává vína středně plná, plná sametových vůní a jemných, zakulacených tříslovin. V dochuti je pak středně dlouhé a celkově velmi dobře pitelné, vhodné k mírně až stedně těžkým pokrmům z červeného masa, ke kachně, či bažantovi. Náš Blauburger byl školen půl roku ve starším dubovém sudu, kde zároveň probběhla jablečno mléčná fermentace a vínko se tak parádně ležením na sudu zakulatilo. Na nose rozeznáte širokou paletu lesních plodů, včele s ostružinou a lehce tmavou čokoládu, na jazyku pak upečený švestkový koláč, borůvky a jemňoulince višně v čokoládě. Víno je již nyní, po půlročním ležením na lahvi příjemně pitelné. Ve sklepě vám pak jistě vydrží dalších 8-10 let.
280 Kč vč. DPH