390 Kč vč. DPH
Hrozny pochází z 50% z vinohradů Kondoli a z 50% Napareuli AOC. Jsou ručně sbírány v druhé polovině srpna. Po jemném odstopkování jsou vinné bobule bez lisování rovnou vloženy do nádob qvevri, kde víno fermentuje po dobu 3 týdnů, a kde pak také proběhne jablečno-mléčnoé fermentace. Víno v amforách pak dále zraje na "slupkách" dalších 6 měsíců. Na jaře se víno přečerpá zpět na několik měsíců do tanků a po lahvování si poleží několik dalších měsíců ve sklepě, než je expedováno.
Barva vína je sytě červená s tmavě fialovými odlesky.
Na nose je intenzivní a nabízí aroma čerstvého, zralého tmavě červeného ovoce lesních plodů s florální linkou.
Na jazyku je komplexní, plné, ale zároveň sametové. Rozeznáte chuť lesních plodů a pečených švestek s vánočním kořením. Dochuť je delší, doprovázená jemnými taniny jako výsledek školení bobulí v Qvevri