590 Kč vč. DPH
Vybraný vinice SAPERAVI S01, z regionu Kondoli byla v prvních dnech srpna zredukována a výnos se tak uměle snížil pouhých 4-5 tun na hektar, čímž se zvýší celková kvalita zbylých hroznů, které se sklidí koncem září. Po jemném odstopkování jsou hrozny bez lisování rovnou vloženy do nádob qvevri, kde víno fermentuje s pomocí divokých kvasinek po dobu 3 týdnů, a kde pak také proběhne jablečno-mléčnoé fermentace. Víno v amforách pak dále zraje na "slupkách" dalších 6 měsíců. Po tomto procesu je víno staženo z hrubých kalů do nových sudů typu barrique, kde je víno školeno další 2 roky.
Barva vína je sytě červená, s jemnými fialovými odlesky na menisku.
Na nose poznáte džem z tmavého lesního ovoce, kdoule, sváteční koření a jemně vanilku.
Na jazyku pak ostružiny, černý rybíz a další tmavé ovoce., doprovázené tóny lékořice. Chuť je komplexní, vyzrálá a plná, doprovázená hedvábnými taniny. Dochuť je dlouhá a intenzivní.