320 Kč vč. DPH
Víno z populární italské odrůdy Primitivo. Při zpracování hroznů byla použita metoda appassimento - hrozny jsou nechány 15 dní po sklizni na dřevěných roštech, kde částečně seschnou. Po ztrátě cca 50% hmotnosti jsou jemně lisovány. Macerace a následná fermentace probíhá při řízené teplotě 22-26 °C po dobu 8-12 dní. Poté zraje v malých amerických dubových sudech po dobu 4 až 8 měsíců.
Barva je pronikavě tmavě červená. Aroma je příjemné a jemné s převahou ovoce a koření, dále zde naleznete stopy sušených švestek, třešní a skořice. V chuti plnější, kulaté, harmonické a velmi pitelné s delším zakončením. Skvělé k výrazným a chuťově bohatým prvním chodům, pečenému masu, steakům a vyzrálým sýrům. Doporučujeme dekantovat hodinu před podáváním. Se svými 14% alk, je vhodné k archivaci.